Katalog upravljanja starejših zaposlenih

Kaj lahko podjetje samo naredi za svoje starejše zaposlene?

Posodobite svojo kadrovsko politiko in postanite delodajalec, ki skrbi za različne generacije na delovnem mestu, še posebej starejše zaposlene. Povsem preprosto, z uvedbo ustreznih ukrepov povečajte zadovoljstvo, motiviranost in produktivnost svojih zaposlenih. Na voljo imate preizkušene in praktične rešitve iz Kataloga ukrepov za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih. 

Katalog je prvi priročnik v slovenskem prostoru, ki ponuja praktične rešitve za upravljanje starejših zaposlenih v podjetjih. Z njim želimo nosilcem kadrovskega razvoja olajšati uvajanje načrtnega upravljanja (starejših) zaposlenih.

Kaj vse obsega katalog?

Katalog na več kot 110 straneh predstavlja 60 ukrepov, pa tudi izbrane dobre prakse iz Slovenije in drugih evropskih držav.


Predlagani ukrepi so razdeljeni v naslednje sklope

  • Promocija in varovanje zdravja
  • Ergonomija, prilagoditev dela in delovnega časa
  • Kadrovski razvoj, kompetence in usposabljanje
  • Medgeneracijsko povezovanje in ozaveščanje
  • Zavzetost in vključenost


Kakšni so ukrepi v katalogu?

Ukrepi so v katalogu različni. Nekateri so tehnične narave, drugi pa so usmerjeni k spremembam v odnosih. Razdeljeni pa so tudi glede na velikost podjetja, na finančni vložek, ki ga terja posamezni ukrep, ter na raven, na kateri naj bi ukrep izvajal. Zato lahko vsako podjetje ali organizacija najde primeren ukrep zase in ga uvede.

Komu je katalog namenjen?

Katalog je dobrodošel sopotnik pri delu tako direktorjem, vodjem, lastnikom podjetij,  kadrovskim strokovnjakom, kadrovskim managerjem in kadrovikom, kot tudi vsem zaposlenim. Katalog se bo letno posodabljal in pri tem lahko sodelujete tudi vi. Če v vašem podjetju izvajate ukrep, ki še ni vključen v naš katalog, vas vabimo, da nam ga predstavite in pomagate posodobiti katalog.

Kje lahko dobim katalog?

Na tej spletni strani si je katalog mogoče natisniti ali si ga brezplačno prenesti.           E-KATALOG

                                                                               

Prelistajte ga! 

Katalog v pdf obliki si lahko prenesete tudi na računalnik - prenesi ga
Novice

Prenovljen katalog prinaša nove ukrepe, prakse, navdihe in zglede

Objavili smo prenovljen katalog ukrepov, ki bo delodajalcem še naprej pomagal s praktičnimi rešitvami pri upravljanju starejših zaposlenih. Tokratna že tretja prenovitev prinaša nove primere dobrih praks in ukrepe....

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana info@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani